top of page

Slow Beauty = niet alleen zorgen voor uiterlijke schoonheid, maar ook zorgen voor soul en mind.Meer dan ooit racen we ons zelf voorbij en dat heeft een inpact op onze verzorgingsrituelen, onze mindset, voeding en op de evenwichtige balans van lichaam en geest.

We lopen uitgeblust rond, zijn opgebrand, kampen met burnout, ..... En dat heeft een negatieve invloed op de verzorging van ons lichaam en onze geest, zeker nu dat we meer en meer moeten binnen blijven, geen avondje meer kunnen gaan stappen, geen feestjes meer of eens lekker uit de bol gaan. Steeds meer vrouwen laten make-up achterwege en stellen de uitgebreide avond reiniging en verzorgingen uit, maar het is juist nu dat we alles uit de kast kunnen halen om te stralen! Dus wordt de nieuwe trend dit voorjaar "Slow Beauty at Home".


Nu de lente naderd en ons lichaam behoefte heeft om al het zware en grauwe van de winter te vervangen door het frisse en het luchtige, is het de moment om wat wellness voor onszelf te

creëren. Laat je huid en haren stralen met natuurlijke verzorgingsproducten, breng je geest tot rust met eenvoudige meditatie en geef voeding aan je ziel met dingen die je gelukkig maken en dit allemaal vanuit je eigen badkamer of wellnessplekje thuis.


SLOW BEAUTY

Het kon natuurlijk niet uitblijven: na slow cooking, slow living is nu ook slow beauty aan z’n opmars bezig. Ik verkondig al jaren aan mijn klanten wat slow beauty voor hen kan doen, en pas het dan ook van in het begin toe in mijn praktijk . Kortweg staat het voor kwaliteit boven kwantiteit, met aandacht voor natuurlijke schoonheid. Oftewel: back to Nature. Investeer dus in eenvoudige en functionele verzorgingsproducten en -benodigdheden van natuurlijke oorsprong en laat alle niet-noodzakelijke elementen weg.


N-BEAUTY

Ik hoor het jullie al zeggen 'wat is dat nu weer', wel N-beauty komt overgewaaid uit de Scandinavische no-nonsense cultuur waarin het allemaal wat eenvoudiger mag, maar daarom niet minder goed, het is eigenlijk een reactie op K-beauty (Koreaanse beautycultuur waarbij je minstens tien stappen moet om een mooie huid te bekomen). N-beauty staat voor natuurlijke, hoogkwalitatieve verzorging van het gelaat en lichaam. Beter dus één doeltreffende crème gebruiken, dan tientallen lotions en potions om hetzelfde resultaat te bekomen.


AROMATHERAPIE

Bij aromatherapie denken vele onderons aan het gebruik van geuren in huis om tot rust te komen. Maar aromatherapie is veel meer dan dat en kan dus ook perfect als beautytreatment voor je gezicht, lichaam en haar. Het past dan ook perfect bij de slow beautytrend. De etherische oliën of ook wel essentiële oliën genoemd die in aromatherapie gebruikt worden, bevatten heel wat unieke eigenschappen en vaak ook medicinale bestandsdelen. Een droge huid kan je hydrateren, breekbaar haar maak je weer sterk en een ontspannend bad kan in combinatie met etherishe olie, .... Maar wees voorzichtig en ga niet zomaar gaan experimenteren want soms kunnen EO's gevaarlijk zijn wanneer die niet juist worden gebruikt. Vraag dus altijd raad aan een aromadeskundige vooralleer je etherische olie gaat gebruiken om te smeren of in de baden, en wat ook heel belangrijk is gebruik steeds EO's van zuivere kwaliteit en laat je ook daar in begeleiden want er zijn nogal wat fake producten op de markt en ja ook bij de zogezegde labels 100% natuurlijk of gecertificeerd door zus of zo!


ZELFMASSAGE

Tedere aanrakingen zijn net zo levensnoodzakelijk als eten, drinken en slapen. Maar helaas dwong de coronacrisis onze huid in een isolatie zonder knuffels, handdrukken of schouderklopjes wat een grote "huidhonger" met zich mee brengt. Nochtans hebben studies aan onder meer de universiteit van Luik aangetoond dat huidcontacten en massages een positieve impact hebben op ons mentaal welzijn. Dus is zelfmassage broodnodig in deze tijden, al dan niet met behulp van kleine accessoires zoals Gua sha of gezichtsrollers (in een volgende blog meer daar over)om te helpen de spanning in lijf en leden weg te nemen. Ga opzoek naar workshops zelfmassage!


WELLNESS MET MUZIEK

Een playlist om op te joggen, te dansen of te werken hebben we allemaal. Maar heb je er al eentje om je geest en lichaam tot rust te brengen? Het aanbod van ‘healing music’ en ‘wellness music’ groeit alvast op de grote streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music. Ook geleide meditaties en relaxaty oefeningen kan je volgen allemaal tools die erop gericht zijn om je beter te doen ontspannen, beter te slapen, meer te genieten, meer te focussen en minder te stressen. Een ontspannend bad nemen doe je dus voortaan met de juiste wellnessmuziek erbij.


MONDVERZORGING

Oil pulling en natuurlijke tandpasta is booming business in wellness en beauty 2021. Alles staat in het teken van gezonde tanden maar vooral van gezond tandvlees, want meer en meer gaan we aandacht besteden aan een gezonde mond en gaan we niet alleen voor onze stralende witte glimlach! Met oil pulling ga je met kokos of een andere neutrale plantaardige olie al dan niet met enkele druppels etherische olie je mond zo een 20 minuten gaan spoelen. Deze wijze is veel natuurlijker en efficiënter dan je mond te spoelen met één of ander commercieel mondwater. Trouwens de olie om te spoelen kan je gemakkelijk zelf maken, neem hier maar eens een kijkje!

21 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page