top of page

Klaar voor het najaar? Want daar is de herfst

Het Mabon ritueel


Vrijdag 23 september om 03u04 vond de overgang van de zomer naar de

herfst plaats, ook wel de herfst-equinox of mabon genoemd. Het is tijd

voor de laatste oogsten. De natuur begint aan het terugtrekken van de

groeikracht, de tijd waarin bladeren beginnen te verkleuren en vallen.

Symbolisch gezien kan je dat vertalen naar: het loslaten van alles wat je

niet meer dient, opruimen. Kijk maar naar de bomen die hun bladeren

beginnen te verliezen, zo kan jij ook bv toxines in je lichaam opruimen of

bv je kledingkast, enz… De herfst is het seizoen om zowel je hoofd als je

lichaam “leeg” te maken en voor te bereiden op de verstilling van de

winter.


 

Leef volgens het seizoen

Seizoen na seizoen leven we in het zelfde “gejaagde” ritme, je kunt het vergelijken zoals constant tegen de stroom in zwemmen, dat kost je energie, onnodige energie. Als je je lichaam een plezier wilt doen en je energie wilt sparen vol dan zoveel mogelijk het ritme van de natuur, zorg er bv voor dat je zo min mogelijk (ijs)koude of rauwe dingen eet of drinkt, ga dus lekker stoven, wokken en ovenschotels maken. Drink water op kamertemperatuur, een lekker kopje bouillon of drink verse gemberthee! Eet wat het seizoen je te bieden heeft zoals bloemkool, broccoli, prei, schorseneren, wortelen, peren, blauwe bessen en rode bessen.


Vind je balans

Met Mabon verandert de energie van een lichte en actieve energie in een meer introverte, berustende, teruggetrokken energie. Het is de tijd van rust en op krachten komen. Energie opdoen in plaats van uitsturen. Trek je even terug om de openheid en extraverte uitstraling die je gedurende de zomertijd hebt aangenomen bewust in te trekken om je klaar te maken voor de wintertijd, zoals de natuur ook begint met terugtrekken. Keer in jezelf en geniet eens van de stilte of een meditatie oefening, je kan dat op een plekje thuis doen of in de natuur, maar keer eens bewust naar binnen, je zal voelen dat je ademhaling vlotter en dieper gaat en dat je lichaam meer ontspannen is.


Doe een “dankbaarheidsritueel”

Dankbaarheid is ook een van de grote thema’s van Mabon. Meestal zijn we geneigd om het van zelfsprekend te vinden wat we allemaal hebben, maar sta eens bewust stil bij waar je allemaal dankbaar voor bent? Zet eens rustige achtergrondmuziek aan, dim het licht, steek een kaarsje aan, spray een natuurlijke homestray en ga confortabel zitten. Sluit je ogen en leg je handen op je hart en je buik, denk na over waar je allemaal dankbaar voor bent en spreek dat vol overtuiging en met gevoel uit om het bewust in de andere lagen kenbaar te maken. Als je dankbaarheid uit, krijg je ook dankbaarheid terug.


Voel, zie en ruik de herfst!

Mabon luidt de herfstperiode in! Een van de mooiste periodes van het jaar met al haar prachtige kleuren ondanks het soms gure weer. Ga naar buiten en snuif de geur van de herfst op, zie de prachtige kleuren, probeer blaadjes te vinden in alle kleuren van de regenboog, schop door bladerhopen, raap kastanjes, eikels, hazelnoten en andere noten op, pluk bramen en doe andere herfstactiviteiten. Is het echt niet te doen om naar buiten te gaan ga thuis in verstilling, neem een uitgebreid bad, ruim bewust op, …..


Maak huis winterklaar

Met de intrede van de herfst begint ook de tijd waarop we steeds meer binnenshuis zullen zijn zeker s’avonds, het is vlugger donker, het word kouder en als het weer te guur is brengen we veel liever onze tijd binnen door. Veel mensen gaan zich dan meer down, lusteloos en zich vervelend voelen. Maak het gezellig en breng een stukje van de natuur naar binnen, decoreer bv met pompoenen, hang herfstversiering op, zet kaarsen in herfstkleuren, pas je kussenslopen in de zetel aan, leg een mooie plaid waar je je kan innestelen, enz… Hang een krans aan de voordeur en/of takken met mooie versiering voor het raam. Maak het gezellig dat is de kern taak, maak sfeer zodat je het heerlijk vindt om binnen te blijven, zorg dat je een gevoel van cocooning hebt.


Het Mabon ritueel beleven

Om je helemaal onder te dompelen in de sfeer van mabon, hebben we bij Saforya het Mabon ritueel nu met een mooie promo gelanceerd.

Voetbad met aangepast detox voetbadzout + warme drank

Sfeer en geurbeleving met aromatherapie

Volledige scrub van de rugzijde met suiker- koffiescrub

Pakking met cacaoboter en detox body olie + een hoofdmassage

Afwerking met een mini massage rugzijde + een voedende balsem


Dit alles met natuurlijk producten en etherische olieën.

Duur 90 min – prijs 115 euro nu 85 euro
16 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page